НП Иновации в действие

НП “Иновации в действие” – май 2023 г.

Гостите бяха посрещнати с хляб и сол по стар български обичай, както и шпалир от мажоретния състав.

Официални гости на събитието бяха – г-н Евгени Димов – зам. кмет на община Бяла и г-жа Марияна Кисьова – старши експерт начално образование към РУО Русе.

С презентация директорът запозна гостите с кратка история на училището. След това госпожа Вениана Димитрова показа на присъстващите  новите методи на преподаване на учениците и използването на  различни иновативни методи. След което с много интересни презентации гостите нагледно видяха какви иновации се използват не само в часовете по дигитална математика.

Третокласниците изнесоха открит урок и показаха своите знания пред гостите от СУ “Христо Смирненски” гр. Хисаря, които по програма Иновации в действие върнаха визитата и обмяната на опит в тяхното училище. Урокът беше интердисциплинарен бинарен урок по Дигитална математика и Английски език, съвместно с г-жа Антония Михнева.

 

НП “Иновации в действие” – май 2022 г.

Гостите бяха посрещнати с хляб и сол по стар български обичай, както и шпалир от мажоретния състав, а учениците от четвърти клас изпяха авторския химн на училището.

Официални гости на събитието бяха – г-н Димитър Славов- кмет на община Бяла и г-жа Марияна Кисьова – старши експерт начално образование към РУО Русе.

С презентация директорът запозна гостите с кратка история на училището и значими моменти от училищния живот  от 2005г. насам, в които училището се ръководи от Веска Ангелова. След това ръководителят направление ИКТ- господин Ивайло Петков показа на присъстващите  новите методи на преподаване на учениците и използването на  различни иновативни методи. След което с много интересни презентации гостите нагледно видяха какви иновации се използват не само в часовете по дигитална математика. Показано бе и как учениците от четвърти клас създават продукти, които се използват в часовете по дигитална математика във втори клас. Пред нашите гости представихме своята иновация в открит урок. Пренесохме се във филма „Матрицата“ където Деби 1-0 и Деби 2-0 си комуникираха. Бяха показани иновативни продукти за изучаване на математика в дигитална среда и програмиране, както и любимата на учениците камера за разпознаване на движенията на учениците. С нейна помощ те управляват софтуера и решават задачи като подскачат, клякат и ритат топка, пукат балони или пък управляват накланящи се мостове единствено чрез движенията си.

Иновацията ни наистина беше нещо ново и невиждано от гостите ни, за което получихме адмирации.

Заедно с нашите гости посетихме исторически забележителности на града, като преди това те бяха представено чрез презентация от госпожа Вениана Димитрова. Посетени бяха всички забележителности включени в предварително изготвената програма.

За събитието ще бъде направен специален албум с важните моменти от прекараното заедно време. И обещание: догодина открит бинарен онлайн урок съвместно с ученици от ОУ “П.  Р.Славейков“- гр. Бургас и наши ученици.

Събитието беше отразено чрез репортаж от телевизия КИС 13 в новинарската им емисия на 19.05.2022г. и статия във вестник “Нива“.

 

НП “Иновации в действие” – 2021 г.

През 2021 г. по Национална програма “Иновации в действие” 2020 нашето училище участва в следните дейности.
Обмен с ОУ “Христо Ботев” – с. Рупци. Срещата бе организирана от училище “Христо Ботев” в село Рупци, а гости бяхме ние (НУ “П. Р. Славейков”) и ОУ “Христо Ботев” – с. Брестовене, които все още не са иновативно училище.
На 04.06.2021 г. се проведе среща в ОУ “Христо Ботев” – с. Рупци, с цел запознаване с вида и приложимостта на иновацията. Разгледахме сградата на училището и прилежащия музей. На следващия ден програмата продължи с посещение на екопътека, пещерата Проходна, каменни къщи. Обменът приключи със заключителна среща.

На 11.06.2021 г. НУ “П. Р. Славейков” – гр. Бяла организира работна среща с екипите на училище ОУ “Христо Ботев” – с. Рупци и СУ “Георги Раковски” – гр. Велико Търново, които все още не са иновативно училище.
Програмата започна с работна среща, на която бе представена иновацитяа, а по-късно гостите (сред които и представители на РУО – Русе и Община Бяла) наблюдаваха открит урок от предмета Дигитална математика. На следващия ден гостуващите училища участваха в семинар на тема “Дигитални иновации в начална училищна възраст”, разгледаха град Бяла и новопостроения храм Свети Пантелеймон и парка в квартал Гара Бяла. Обменът приключи със заключителна среща.
Телевизия Кис 13 излъчи репортаж за обменната среща:

Галерия

Exclamation Triangle Check code